Ausztrál Angol III.

 2010.04.27. 18:07

Hi Everybody!

Kicsit sokáig tartott, míg előhozakodtam egy újabb bejegyzéssel.

Az ok pedig, hogy megnyitottuk új nyelviskolánkat, így most már Érd, Budai út 20. alatt is megtaláltok minket! Valamint elkészült új honlapunk is, ahol figyelmetekbe ajánlom a COMBO nyelvi csomagot, vadonatúj nyelvoktatási módszerünket. (Módszerünk menüpont alatt olvashattok róla bővebben.) ->>> www.uptownnyelviskola.com

Today's topic:

Australian Music

 

Hallottatok már a didgeridoo-ról? Nem??

A didgeridoo (didzseridu) az észak-ausztráliai őslakosok fúvós hangszere. Bár leggyakrabban fából készül, megszólaltatásának módja miatt hangszertani besorolása szerint mégis a rézfúvós hangszerek családjába tartozik. Hagyományosan a didgeridoo a termeszek által kivájt eukaliptusz fatörzsből vagy ágból készül. Ürege általában kónikus, kúpszerű, azaz a befúvás helyén kisebb keresztmetszetű, mint az alsó végén. A befúvó rész peremére gyakran méhviaszt tesznek, melynek segítségével a játékos a rést a saját szájához tudja igazítani. Felületét gyakran festéssel díszítik.

 

 

A hangszert a körlégzés révén megszakítás nélkül lehet megszólaltatni akár órákon keresztül is. Mivel nagyon kis mennyiségű levegő is elég a hangkeltésre, megoldható, hogy a gyors, orron át történő levegővétel alatt a szájüregben tartalékolt levegőt használják a megfúvásra. A hangszer ezáltal monoton, burdonszerű hangot ad ki, de hangzása többféle módon gazdagítható, variálható.

 

 

 

Ausztrál őslakos didgeridoo játéka:

https://www.youtube.com/watch?v=9g592I-p-dc

Have fun!:)

 

 

 

 

Címkék: zene ausztrál angol nyelv music hangszer didgeridoo őslakos dizseridu

A bejegyzés trackback címe:

https://uptown.blog.hu/api/trackback/id/tr171956816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása